ВЛАШКА ГОЗБА

ВЛАШКА ГОЗБА
Корице веома ретких првих издања Дела Б. Т.

Translate

Претражи овај Архипелаг

петак, 19. мај 2017.

Dunav - Europska Amazona ep.1 (HR)



Објављено је 06.10.2014.
Od njegovih romantičnih obala i bujne prirode koja ga okružuje do barokne umjetnosti što se razvijala duž njega, Dunav uvijek očarava. Dok teče kroz različite krajolike, neprestano se mijenja. A pod utjecajem vremenskih okolnosti i klimatskih ekstrema u stalnom je pokretu. Tempo života na toj velikoj rijeci diktiraju poplave i suše, baš kao i mijene godišnjih doba. To djeluje na selidbu i razmnožavanje svih životinjskih vrsta, kao i na lov i zimski san. Kuda god da prolazi, Dunav duboko utječe na prirodu i živote ljudi uz njega.

Nitko nije tako istančano uhvatio pravu narav ove moćne rijeke koja je zacrtala obrise Europe kao autori ovog filma u dva nastavka, Rita i Michael Schlamberger. "Dunav - europska Amazona" nastavlja tragom njihovih nagrađivanih dvodijelnih filmova kao što su "Ol'Man River", o Mississippiju, i "Zambezi". Kao i prethodni, i novi film pažljivo portretira jednu rijeku - u ovom slučaju jednu od najvećih europskih rijeka. Epsko putovanje u neistražene divlje dijelove kontinenta film pokazuje kako su struje ove slavne rijeke oblikovale nevjerojatne krajolike i kako ih sve povezuju.

Dokumentarac otkriva nepoznatu stranu svjetski poznate rijeke koja je sudjelovala u stvaranju kontinenta. Tijekom dvije godine ekipa Science Visiona proputovala je 90 tisuća kilometara i provela 481 dan na lokacijama te se vratila kući s više do 400 sati snimljenog materijala. Od toga su samo dva sata ušla u konačnu verziju filma.

Нема коментара:

Постави коментар

НОБЕЛОВА НАГРАДА / Белатукадруз

АРХИВ КЊИЖАРЕ ПИСАЦА - ПЕЛИКАН

АРХИВ КЊИЖАРЕ ПИСАЦА - ПЕЛИКАН
планетарни начин набавке књига и часописа

Популарни постови